ianuarie 29, 2023

Guvernul Cîțu a picat la moțiunea PSD, cu sprijin USR și AUR

Alianța dintre PSD, USR și AUR a reușit să demită Guvernul Cîțu, în urma dezbaterii și votului dat pe moțiunea de cenzură depusă de PSD. La ședința comună a celor două camere au fost prezenți 318 de parlamentari, 100 dintre ei nevotând. Astfel, au fost 281 de voturi pentru moțiunea de cenzură și zero voturi împotrivă sau abțineri. Se pare că toți parlamentarii PSD, USR și AUR prezenți au votat pentru plecarea cabinetului Florin Cîțu.

Urmează un interimat de maximum 45 de zile în cadrul căruia actualul Guvern demis funcționează cu atribuții limitate. Între timp, mingea este în curtea președintelui României, Klaus Iohannis, care trebuie să convoace partidele politice parlamentare la consultări. Este de așteptat ca noii majorități politice din Parlament, PSD-USR-AUR, președintele Iohannis să-i ceară să vină cu o propunere de premier comună. Dacă aceștia nu o fac, probabil președintele va cere tot liberalilor să încerce constituirea unui nou guvern.

1 thought on “Guvernul Cîțu a picat la moțiunea PSD, cu sprijin USR și AUR

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut