octombrie 1, 2022

Guvernul Cioloş dezbate azi “mobilizarea resurselor bugetare pană in 2020, limitate aşa cum sunt”, pentru legea salarizării

Guvernul va avea astăzi o primă discuţie pe tema legii salarizării, pe ordinea de zi a şedinţei figurând şi un proiect de ordonanţă privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale, dar şi noi schimbări de prefecţi şi subprefecţi.
Cel mai probabil, va fi schimbat şi subprefectul Szilagyi Robert, după ce acesta şi-a depus demisia la începutul lunii martie, pentru a putea candida la alegerile locale din partea UDMR la Conisliul Judeţean Sălaj.
Referitor la legea salarizării, premierul Dacian Cioloş a detaliat luni variantele aflate pe masa Executivului. Referitor la soluţiile luate în calcul, el a anunţat că una prevede o creştere multianuală, până în 2020, iar cealaltă este o soluţie de moment care se referă numai la anul viitor.
“Deci avem o dată soluţia mobilizării resurselor bugetare până în 2020, limitate aşa cum sunt, şi să vedem ce şi putem face cu ele, să gândim o lege stop_coloana pe patru ani pornind de la un nivel de salariu minim şi de acolo în sus să vedem ce şi de unde putem reechilibra lucrurile. O altă variantă la care ne gândim foarte serios, în măsura în care considerăm că nu putem pune pe masă un proiect de lege al salarizării unitare realist, multianual, cu şanse de aplicare, să vedem ce putem face în anul care vine, cu resursele pe care ştim că le putem mobiliza, cu proiectul de buget pe care-l vom propune şi să venim cel puţin cu această primă fază a reechilibrării, urmând să gândim apoi, sau să gândească viitorul Guvern, viitorul Parlament, în funcţie de ce-şi asumă”, este citat de Mediafax şeful Guvernului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.