decembrie 5, 2022

Guvernul cere schimbarea regimului juridic al caselor ANL, pentru a fi vandute

Guvernul va solicita consiliilor locale sa modifice regimul juridic la peste 12.800 de case inchiriate tinerilor de catre Agentia Nationala a Locuintelor, prin autoritatile locale, pentru a fi vandute actualilor chiriasi, a declarat, marti, ministrul Dezvoltarii si Locuintei,Vasile Blaga. El a anuntat ca Executivul a aprobat, in sedinta de marti, un act normativ in acest sens. “Prin nota de azi (marti-n.r.), noi am cerut Secretariatului General al Guvernului ca, pentru 12.843 de locuinte finalizate intre 1 ianuarie 2004 si 30 aprilie 2008, sa faca demersurile necesare si sa solicite consiliilor locale emiterea de hotarari, pentru a trece aceste locuinte din domeniul public al consiliilor locale in domeniul privat al statului, sa le putem vinde”, a declarat Blaga.
Potrivit ministrului, valoare de vanzare a locuintelorva fi stabilita de administratiile teritoriale in baza evaluarii facute de o persoana fizica sau juridica autorizata, iar aceasta nu poate fi mai mica decat valoarea de inventar actualizata. “La un pret mediu de 40.000 de euro pe locuinta , ar reintra in contul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei 590 milioane euro care vor fi folosite tot la constructia unor astfel de imobile”, a precizat ministrul de resort.
El a amintit ca, pana la finalul anului trecut, au fost date in folosinta un numar de 22.598 locuinte, dintre care 14.745 indeplinesc deja conditiile de vanzare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *