Guvernul anunță noi majorări de pensii

5
672

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dă asigurări că pensiile vor crește și în anul 2021, cu mențiunea că procentul acestei majorări va depinde de încasările la bugetul de stat. De asemenea, pensiile vor continua să crească și în următorii ani, nu doar în 2021, a adăugat ministrul. Violeta Alexandru a precizat că urmează să fie făcută o evaluare a încasărilor bugetare, în funcție de care Guvernul va decide cu cât vor crește veniturile pensionarilor.

„Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor crește și anul viitor și în anii care urmează. Creșterile pe care le vom face vor fi fundamentate pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă”,precizează Ministrul Muncii.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a întărit cele spuse de ministrul Muncii, în opinia sa „România nefiind nevoită să se împrumute pentru a avea fondurile necesare acestei creșteri”.

În județul Sălaj avem 64.230 de beneficiari de pensii. Intră aici pensionarii din sectorul de stat, cei din sectorul agricol și beneficiarii de pensii speciale. În prezent, 11.719 beneficiari primesc pensia minimă, în valoare de 800 de lei pe lună. Cea mai mare pensie plătită în Sălaj este în valoare de 26.479 de lei pe lună, beneficiarul fiind din sectorul pensiilor speciale.

5 COMENTARII

  1. Corect spus! Inflatia este galopanta ! Pe cine mai prostiti voi ? Voturile le cersiti acum, apoi vine urgia guvernului PDList asa zis azi PNL . Profesori, medici sper sa se fi convins ! Daca NICI acum, ne meritam soarta !

  2. Da’ salaru’ minim domnilor „liberali”.cum credeti c-o sa dezvoltati voi tara dk ajutoarele sociale sunt mintenas cat ala de-l pomeneam mai sus?Parca era vorba de investitii,infrastructura bla,bla,alea sunt prioritare bla,bla.Nu-i de mirare ca ganditi ca pesedistii la cati traseisti ati luat sub mantie.Mi-e scarba.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.