februarie 6, 2023

Guvernul, amenintat de pensionari cu instanta

Analizand efectele masurilor stabilite de Guvern in proiectul bugetului de asigurari sociale pentru anul 2009, Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR) a adoptat o hotarare prin care cere respectarea promisiunilor facute in privinta pensiilor. Ilie Gorgan, presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca hotararea adoptata de FNSPR in 2 februarie a.c., prevede aducerea la cunostinta Guvernului ca in situatia in care nu se va mari punctul de pensie la 45% din salariul mediu pe economie si nu se vor mari pensiile pentru grupele I si II de munca, asa cum s-a promis, FNSPR se va adresa instantelor de judecata. Prin acelasi act se cere, printre altele, elaborarea unei legi cu o metodologie unica de calcul a pensiilor pentru a se inlatura inechitatile care au fost create prin aparitia unor legi speciale. Aici se face referire la pensiile speciale ale magistratilor, parlamentarilor etc. Totodata, regimul impozitarii pensiilor sa fie modificat astfel incat sa fie impozitata numai partea din pensie care depaseste cuantumul a doua salarii medii brute, sa fie organizate pichetari ale prefecturilor de catre organizatiile teritoriale ale pensionarilor si sa se reia calcularea “cosului minim de consum” si utilizarea lui la fundamentarea politicilor de protectie sociala.
Hotararea a fost inaintata premierului Emil Boc, iar saptamana asta ar trebui sa ajunga la Parlament si la Guvern. Daca nu vor fi respectate cerintele, FNSPR va da in judecata Guvernul si va instiinta Federatia Europeana a Pensionarilor asupra acestor incalcari, dupa cum se precizeaza in hotarare, dar vor fi informate si organismele de specialitate ale Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut