Guvernul amana Ordonanta de majorare a salariilor in educatie

Guvernul a amanat pana la 31 decembrie data de intrare in vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din invatamant, de o treime din cresterea de 28% decisa de fostul Cabinet, interval in care se estimeaza ca va fi aprobata legea de salarizare unica in sectorul bugetar. “Problema majorarii salariilor in educatie va fi reglementata in acest interval prin legea de salarizare unica in sectorul bugetar”, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.
In luna ianuarie, Guvernul a amanat cu o luna intrarea in vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din invatamant, printr-o ordonanta de urgenta in care era stabilit ca o treime din cresterea de 28%, decisa de fostul Cabinet, va fi acordata la 1 aprilie, si nu la 1 martie cum era prevazut. Termenul pana la care era amanata intrarea in vigoare a majorarii a expirat miercuri, 1 aprilie.
Fostul Guvern a decis, in luna noiembrie, prin ordonanta de urgenta, ca salariile profesorilor sa fie majorate gradual cu pana la 28%, in doua etape, respectiv de la 1 martie si 1 septembrie 2009.
Pe de alta parte, actualul Executiv a decis, joi, ca salariile in sectorul bugetar sa fie majorate in acest an cu 5%, in doua etape, cu 3% in luna aprilie si 2% in luna octombrie. Premierul Emil Boc a precizat ca si angajatii din invatamant vor primi o crestere salariala de 5%, la care se vor putea adauga sume suplimentare conditionate de derularea procesului de reforma si de restructurarea sistemului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *