Guvernul a reusit sa aduca sectoarele strategice in haos

Guvernul a reusit  sa aduca sectoarele  strategice in haos

Sindicalistii din industria de aparare au pichetat Guvernul in ultimele doua zile, nemultumiti de nerespectarea angajamentelor luate de executiv in acest domeniu. Principalul motiv este acela ca nu au fost alocate sumele promise mentinerii specialistilor in sector, pastrarea acestora fiind considerata de departe, o problema de securitate nationala, data fiind natura activitatii. 

rn

Protestele din industria de aparare vin imediat dupa marile proteste din sanatate, unde s-a creat haos prin Legea salarizarii si plafonarea sporurilor. Iar haosul este abia la inceput, se va adanci, pentru ca au rezultat inechitati salariale imposibil de reparat.
Salariatii din invatamant spun si ei ca sunt nefericiti, numai ca sindicatele lor au dat dovada ca nu pot mobiliza profesorii pentru proteste ca sa obtina ce vor. Dar nu se stie ce va fi pe viitor, pentru ca multe din masurile luate acum de guvern – printre care sa amintim conditiile platii salariilor direct de la Ministerul Educatiei – isi vor arata adevarata fata abia in urmatoarele luni.
Cat despre Politie, aici guvernul PSD-ALDE s-a facut "ordine" anul trecut, cand au anuntat schimbarea regulilor de pensionare. Profesionistii vechi, politistii cu experienta si principii, s-au pensionat in masa pentru a prinde pensia inainte de ciuntire, adica inainte de 15 septembrie 2017. Ministerul de Interne a ramas cu peste 12.000 de functii de conducere vacante, pe care acum incearca sa le ocupe.
Care sector de importanta strategica urmeaza sa fie atacat? Punem tara pe butuci?

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *