Guvernul a retras Codurile civil, penal si de procedura civila si penala din Parlament

Guvernul a decis, dupa consultarea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa retraga din Parlament Codurile civil si penal si pe cele de procedura civila si penala, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ministrul-delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta.
Guvernul a retras Codurile civil, penal si pe cele de procedura civila si penala, pentru ca acestea sa fie reanalizate de specialistii Ministerului Justitiei si rediscutate In cadrul Guvernului si supuse unor noi runde de consultari, cu specialisti In Justitie.
Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a precizat ca decizia de retragere din Parlament a Codurilor a fost luata dupa consultarea ministrului Justitiei.
Ponta a mentionat ca obiectivul Ministerului Justitiei si al Guvernului este retrimiterea In Parlament a Codurilor, Intr-o forma Imbunatatita, pana la finalul sesiunii parlamentare care va Incepe In luna februarie. “Nici nu grabim, pentru a avea timp de consultari si pentru a elabora o forma mai buna a Codurilor, dar nici nu vrem sa tragem de timp”, a adaugat el.
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat, pe 11 noiembrie, ca au fost finalizate Codurile civil si penal si cele de procedura civila si penala.
Demnitarul a afirmat ca toate cele patru coduri au fost In dezbatere publica, fiind trimise numeroase, “chiar mii”, de amendamente, care au fost analizate de comisiile de elaborare a codurilor, unele dintre acestea fiind integrate, iar altele respinse motivat.
Ministrul Justitiei a mai spus ca finalizarea codurilor constituie un progres, fiind de importanta atat pentru sistemul judiciar, cat si pentru raportul de tara si Mecanismul de Verificare si Control al Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut