noiembrie 29, 2022

Guvernul a prelungit pana la 31 martie 2020 valabilitatea pachetelor medicale

Termenul de aplicare a pachetelor de servicii medicale si a contractului-cadru pentru asistenta medicala valabile in 2018-2019 a fost prelungit pana la 31 martie 2020 de catre guvern, care a aprobat miercuri, 18 decembrie 2019, o hotarare propusa de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Decizia este motivata de faptul ca hotararea de guvern nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a contractului-cadru isi inceteaza valabilitatea la data de 31 decembrie 2019.
Initiatorii proiectului de act normativ au mai argumentat ca bugetul pentru anul 2020 nu a fost aprobat, astfel ca nu se cunoaste dimensiunea Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS) si nici valoarea fondurilor alocate diferitelor segmente de asistenta medicala.
In prezent, pachetul minimal de servicii medicale in asistenta medicala primara cuprinde urmatoarele tipuri de servicii medicale: servicii medicale pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala, supraveghere si depistare de boli cu potential endemo-epidemic, consultatii de monitorizare a evolutiei sarcinii si lehuziei, consultatiile de planificare familiala, servicii de preventie si activitati de suport.
De asemenea, pachetul de servicii medicale de baza in asistenta medicala primara cuprinde servicii medicale curative, servicii medicale de preventie si profilaxie, servicii medicale la domiciliu, servicii medicale aditionale, activitati de suport.
Recent, Ministerul Sanatatii a propus prelungirea termenului de aplicare a programelor nationale de sanatate aprobate pentru acest an pana la 31 martie 2020, tot ca urmare a intarzierii bugetului pe anul viitor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *