ianuarie 31, 2023

Guvernul a luat masuri de criza

Pentru sprijinirea relansarii economice, asigurarea reluarii creditarii economiei, salvarea locurilor de munca existente si crearea altora noi, Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat si a reglementat unele masuri financiar-fiscale. Astfel, a fost suplimentat cu 328 milioane de lei bugetul asigurarilor de somaj, iar pentru sprijinirea IMM-urilor care incadreaza in munca persoane din categorii vulnerabile vor fi alocate 142 milioane de euro din Fondul Social European.
O alta ordonanta aprobata reglementeaza unele masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal in sectorul bugetar. Actul normativ nu exclude acordarea de sporuri, dar s-a convenit cu sindicatele, ca, o parte din limitarile cheltuielilor sa fie suportate si de catre cei care lucreaza in sistemul bugetar. Au fost introduse plafoane maximale pentru majoritatea categoriilor de sporuri acordate in sistemul bugetar, dand in acest fel posibilitatea ministrilor, ordonatorilor de credite, in general, sa se incadreze in fondurile de salarii aprobate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut