ianuarie 29, 2023

Guvernul a desfiintat Cancelaria premierului

Ordonanta de urgenta prin care Cancelaria premierului este desfiintata a fost aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului. Premierul Emil Boc a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, ca atributiile Cancelariei vor fi preluate de Secretariatul General al Guvernului si indeplinite cu acelasi numar de personal din organigrama SGG.
“Primul-ministru va avea corpul de consilieri si secretari de stat. Din acest punct de vedere, corpul consilierilor primului-ministru si al secretarilor de stat va fi cu cel putin 50% mai mic decat corpul de consilieri si secretari de stat ai fostilor premieri Tariceanu si Nastase. Voi propune o structura de consilieri formata din doi secretari de stat, 10 consilieri de stat, 8 consilieri personali si 2 secretari personali, in total 22. In comparatie cu 45 cati avea premierul Tariceanu si 46 cati avea premierul Nastase”, a spus Boc. Seful Cancelariei premierului, Catalin Baba, va lucra in continuare in Guvern, ca si consilier de stat la cabinetul primului-ministru.
Intrebat de presa daca personalul preluat de la Cancelarie trebuie “sa se bucure de increderea primului-ministru”, Boc a aratat ca acest “element de incredere” este legat doar de Corpul de Control al premierului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut