decembrie 2, 2022

Guvernul a decis majorarea accizelor la tutun si alcool

Guvernul a decis majorarea accizelor la tutun cu 7 euro/1.000 tigarete incepand cu 1 aprilie si cu inca 7 euro incepand cu 1 septembrie, in vederea cresterii veniturilor la bugetul de stat. Pentru tigarete, tigari si tigari de foi, acciza va fi majorata de la 1 aprilie cu 7 euro, la 57 euro/1.000 de tigarete, urmand sa creasca la 64 euro/1.000 de tigarete de la 1 septembrie. Majorarea accizei va determina o crestere, in luna aprilie, cu 0.4 lei a pretului la pachetul de tigari din categoria cea mai vanduta, de la 6,8 lei la 7,2 lei. Executivul a decis totodata ca accizele pentru bauturi fermentate spumoase sa creasca intr-o singura etapa. Pentru bauturi fermentate spumoase, acciza va creste de la 34,05 euro/hl la 45 euro/hl, iar pentru produsele alcoolice intermediare va urca de la 51,08 euro/hl la 65 euro/hl.
La bere si vinuri, accizele vor ramane neschimbate. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea,a precizat ca nu vor fi majorate accizele la carburanti, gaze sau energie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *