decembrie 6, 2022

Guvernul a aprobat noi scheme de sprijin pentru sectorul zootehnic

În ședința Guvernului de săptămâna trecută, au fost aprobate plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum și cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022.

Prin actul normativ adoptat se aprobă un plafon de peste 180 de milioane de euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, repartizat astfel: 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte; 13,125 milioane de euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne; 71, 3 milioane de euro, pentru speciile ovine/caprine; aproape 99,33 de milioane de euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte; 54 de mii de euro pentru specia viermi de mătase.

În acest an, crescătorii de animale care beneficiază de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pot solicita la APIA un avans de 70 la sută din suma cuvenită. Comisia Europeană, urmare a demersurilor Ministerului Agriculturii, a aprobat posibilitatea alocării parțiale anticipate a acestor scheme de ajutor.

Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, cu rambursare din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *