Guvernul a aprobat noi scheme de sprijin pentru sectorul zootehnic

În ședința Guvernului de săptămâna trecută, au fost aprobate plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum și cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022.

Prin actul normativ adoptat se aprobă un plafon de peste 180 de milioane de euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, repartizat astfel: 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte; 13,125 milioane de euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne; 71, 3 milioane de euro, pentru speciile ovine/caprine; aproape 99,33 de milioane de euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte; 54 de mii de euro pentru specia viermi de mătase.

În acest an, crescătorii de animale care beneficiază de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pot solicita la APIA un avans de 70 la sută din suma cuvenită. Comisia Europeană, urmare a demersurilor Ministerului Agriculturii, a aprobat posibilitatea alocării parțiale anticipate a acestor scheme de ajutor.

Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, cu rambursare din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *