Guvernul a adoptat pe intuneric ordonanțele

Guvernul a adoptat pe intuneric ordonanțele

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat marți în jurul orei 22.00 că Guvernul a adoptat în ședința neanunțată de marți seara un proiect de lege privind grațierea și unul privind modificarea legii 254/2013, referitoare la executarea pedepselor, dar și o ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale.
Întrebat de ce Guvernul a adoptat aceste acte normative marți seara după ora 21.00, Iordache a replicat: ”Pentru că la această oră a fost ședința de Guvern”. Cât privește transparența acestui demers, el a susținut că ordinea de zi a fost suplimentată pentru că Executivul are acest drept. |edința de guvern era așteptată să aibă loc miercuri, ca de obicei.
Pentru ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale s-au obținut avize de la Ministerul de Externe și de la Ministerul de Interne, nefiind necesare altele, potrivit lui Iordache, citat de Mediafax.

Noaptea după ora 1.00 au apărut în Monitorul Oficial

În timp ce Bucureștiul fierbea, cu zeci de mii de protestatari în stradă care au denunțat ”lucrătura” guvernului și au cerut demisia acestuia stop_coloana în fața Palatului Victoria, ordonanța privind modificarea Codurilor Penale prin care abuzul în serviciu este în parte dezincriminat a fost publicată în Monitorul Oficial azi noapte la ora 1.25.
Prevederile au intrat în vigoare odată cu publicarea ordonanței, cu excepția articolului 1, care va fi valabil în 10 zile. Articolul 1 prevede că Legea 286 din 2009 se modifică la aliniatul 3 din articolul 269 cu următorul cuprins: ”favorizarea săvârșită de un membru al familiei sau afin până la gradul II nu se pedepsește”. ”Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”, se arată în anunțul de publicare în Monitorul Oficial.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *