decembrie 5, 2022

Guvern Orban – Lucian Bode, ministrul propus la Transporturi, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare

Din cei 16 ministri propusi in cabinetul Orban, 13 au primit avize favorabile, iar trei au primit vot negativ din partea comisiilor parlamentare. Este vorba de Florin Citu, ministrul desemnat al Finantelor, Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii, si Violeta Alexandru, ministrul propus al Muncii. La finalul audierilor, care s-au desfasurat pe parcursul a doua zile, premierul desemnat Ludovic Orban, a anuntat ca nu va retrage ministrii care au primit aviz negativ. Orban a declarat: "Nu accept evaluarea pe care o face PSD. A fost un vot politic, modul in care a decurs audierea arata ca a fost pregatita in detaliu si a avut scopul de a determina votul negativ. Nu accept ca Olguta Vasilescu sau Cristian Radulescu "Mitraliera" sa fie cei care stabilesc capacitatea unui ministru propus de mine. Majoritatea PSD a pregatit o executie politica".

rn

In cel pe priveste pe saleajanul Lucian Bode, deputatul PNL, parlamentarii din comisiile reunite de specialitate au avizat favorabil, miercuri, nominalizarea sa pentru functia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor. Avizul favorabil a fost acordat cu 31 de voturi pentru, un vot impotriva si 10 abtineri.

rn

Printre declaratiile facute presei, de catre Lucian Bode la iesirea de la audieri, au fost si acesta in care viitorul ministru a declarat ca:" TAROM trebuie sa redevina o companie cu adevarat orientata spre client. Ne propunem prin programul de guvernare sa reducem pierderile inregistrate de aceasta companie in ultimii ani. in ceea ce priveste transportul rutier ne-am asumat prin programul de guvernare cele trei obiective majore: Sibiu-Pitesti, Tg. Mures – Iasi – Ungheni, inelul Bucurestiului. Bineinteles, conform deciziei CSAT, autostrada Comarnic-Brasov este un obiectiv strategic.
Romania este pe locul 128 in lume in privinta calitatii drumurilor, dupa Gabon si Zimbabwe. in ceea ce priveste transportul subteran, pentru acest an de guvernare ne asumam sa finalizam Magistrala M5 pe tronsonul Drumul Taberei-Eroilor."

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *