Gradina unei familii de pe str. A. Muresanu s-a transformat in loc de depozitare a mizeriilor. Asta dupa ce containerul a fost ridicat si inlocuit cu pubele la fiecare casa.
„De mai bine de un an de zile, in curtea si in fata portii noastre, lumea arunca gunoiul. Gestul are la baza faptul ca la intersectia strazilor A.Muresanu si G. Cosbuc multi ani a fost postat un container, insa, anul trecut cei de la AVE au decis sa-l ia de acolo. De atunci, tot timpul avem aruncate mizerii, de tot felul, care-ti intorc stomacul pe dos, nu doar pe strada, in fata portii, ci si in gradina. Si nici macar nu s-a postat o placuta avertizoare prin care sa se interzica depozitarea gunoiului”, ne-a sesizat o cititoare de pe str. A Muresanu nr.98.
Doamna Tania Streang a facut o sesizare, atat la AVE cat si la Garda de Mediu. De la AVE, ne-a spus ca inca nu a primit raspuns, desi in curand se implinesc doua luni de cand a depus plangerea, iar Garda a redirectionat reclamatia spre solutionare la Primaria Zalau. In raspunsul acestora, cu numarul 31045 din 29 iunie a.c. (parafat de primar si directorul tehnic) se spune ca „s-a solicitat la AVE Salaj respectarea graficului de colectare a deseurilor menajere de pe strazile A. Muresanu si G. Cosbuc, precum si mentinerea containerului amplasat la intersectia celor doua strazi si salubrizarea zonei in jurul acestuia”.
Din pacate, se pare ca propunerea primariei, aceea de a se pune inapoi containerul, nu va da roade. „Noi am ridicat de acolo containerul, pentru ca era mare si optura vizibilitatea participantilor la trafic, sustine directorul economic al AVE Salaj ECOSERV SRL, Ema Claudia Bob. Pentru cei care locuiesc aici s-au asigurat pubele, la toate casele locuite. Nu stiu cine arunca mizerie acolo, dar in acest caz problema ar trebui pusa in atentia politiei comunitare, sa suplimenteze personalul din aceasta zona si sa-i amendeze pe cei care fac asa ceva”. Reprezentanta AVE a mai adaugat, referitor la placutele avertizoare ca acestea nu pot fi montate aici, fiind pe domeniul public. Iar in ceea ce priveste raspunsul la sesizare, a afirmat ca acesta a fost deja trimis, prin posta, in intervalul de 30 de zile, de la data depunerii cererii.
Si cum la noi, romanii, pisica moarta se paseaza in curtea celuilalt, nu ar fi de mirare ca problema doamnei Streang sa mai treneze o vreme. Pacat ca mentalitatea si obiceiurile rele ale celor care arunca mizeria in curtea altuia nu pot fi invinse decat cu …bota (amenda).