Grupul consilierilor județeni PSD face propuneri care să completeze proiectul drumului expres Baia Mare – Jibou

2
379

Consilierii județeni ai PSD și-au făcut pagină oficială de Facebook prin intermediul căreia vor să comunice direct cu alegătorii. Recent, aceștia au venit cu propuneri legate de un proiect de hotărâre votat la ultima ședință a Consiliului Județean cu privire la asocierea dintre județele Sălaj și Maramureș în perspectiva realizării unui drum expres care să lege Baia Mare de Jibou.

Dezvoltarea județului Sălaj trebuie gândită în perspectivă

Grupul consilierilor județeni PSD consideră că dezvoltarea județului Sălaj trebuie gândită în perspectivă, pe termen mediu și lung, și fiecare proiect propus trebuie fundamentat pe o viziune amplă asupra a ceea ce se dorește să se construiască pentru oameni și în legătură cu felul în care evoluează regiunea de Nord-Vest a României.

”Județul Sălaj este centrul acestei regiuni, nu poate fi izolat de proiectele de investiții regionale și naționale! Soluțiile oferite gratuit actualei coaliții au în vedere perspectivele care pot fi deschise comunităților Sălajului și cheltuirea cu responsabilitate a banului public”, scriu consilierii județeni ai PSD Sălaj.

Cer includerea Zalăului în acordul cu județul Maramureș

La ultima ședință de Consiliu Județean s-a votat un acord între județul Sălaj și Maramureș pentru construirea drumului expres Baia Mare-Jibou, proiect votat inclusiv de consilierii PSD.

”Dar, din punctul nostru de vedere, acest acord nu este suficient pentru județul Sălaj și dezvoltarea comunităților sale locale. Susținem acele soluții de asociere în regiune care aduc beneficii corecte fiecărui județ și contribuie la dezvoltarea comunităților și cea a regiunii. Dacă discutăm despre dezvoltarea județului, nu putem discuta proiecte care vizează o singură comunitate. Toți sălăjenii sunt importanți, iar dezvoltarea comunităților trebuie să se bazeze pe acțiuni care au legătură proiectul de viitor al acestora. De aceea, un proiect de drum expres ca cel propus, care nu are conexiune cu autostrada Transilvania, este doar un proiect de conjunctură! Includerea Zalăului în traseul acestui proiect ar aduce beneficii în primul rând sălăjenilor, dar și investitorilor prezenți deja atât în Jibou cât și în Zalău, pentru care o bună conectivitate rutieră înseamnă timp și bani. Iar pentru sălăjeni și comunitățile locale, aceștia înseamnă locuri de muncă și bunăstare. Dar, această conectivitate rutieră înseamnă și noi investitori în comunitățile locale”, susțin reprezentanții PSD în Consiliul Județean.

Listă de propuneri PSD

Consilierii județeni ai PSD vin, astfel, cu o listă de propuneri pentru noua conducere a Consiliului Județean, prin care să se atragă investitori în zonă și să stimuleze dezvoltarea județului, dincolo și în legătură directă cu proiectele de infrastructură propuse.

Ei solicită ”promovarea unor proiecte de investiții care să ia în considerare conectivitatea drumului expres propus atât cu autostrada Transilvania, cât și cu cea de infrastructura feroviară, orașul Jibou este un important nod feroviar regional, importanța sa în regiune este tradițională! Extinderea rețelei de cale ferată pe linia Jibou-Huedin, cu deschidere către Cluj Napoca și Oradea ar putea fi un exemplu. Promovarea unor proiecte care să stimuleze atragerea de investitori, fie prin parteneriate și asocieri între autoritățile publice din regiune, fie între acestea și mediul privat pentru amplasarea unor investiții fie în parcuri logistice, fie în parcuri industriale și în corelare cu Parcul Industrial de la Jibou. Promovarea unor proiecte care să favorizeze dezvoltarea sectorului HoReCa în proximitatea traseelor rutiere (drum expres și autostradă) cât și a celor feroviare, o consultare a acestora în domeniu ar fi trebuit deja să se fi întâmplat, înaintea chiar a lansării”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.