250 de paturi de spital vor iesi saptamanal pe poarta fabricii
Producatorul de mobilier medical Grovinvest Jibou si-a propus sa investeasca in acest an peste un milion de euro, in vederea dezvoltarii fabricii situate in Parcul Industrial. Dupa cum ne-a declarat Kris Goeminne, managerul companiei, banii vor fi directionati atat in amenajarea unei noi hale, cat si in achizitionare de utilaje moderne. „Intentionam sa dezvoltam si hala existenta, dar mai ales departamentul de montaj mobila. In prezent, nu facem produse finite, ci doar componente care sunt asamblate, ulterior, de catre partenerii nostri din Belgia, Olanda etc. Dupa ce vom pune la punct departamentul de montaj, de pe poarta noastra vor iesi produse finite”, explica oficialul societatii din Jibou.
Viitoarea hala se va intinde pe o suprafata de 2.500 de metri patrati, suma cheltuita in aceasta directie ridicandu-se la 500.000 de euro. Investitia va permite crearea a 20 de noi locuri de munca, dar si cresterea productiei cu aproximativ 30%.
Potrivit lui Kris Goeminne, efectele crizei nu se resimt, cel putin deocamdata, asupra societatii pe care o administreaza. „Activam pe o piata specifica – cea a spitalelor si azilelor de batrani, unde se investeste mai mereu. In plus, dezvoltam noi produse si suntem foarte respectati de catre parteneri pentru calitatea mobilierului pe care il fabricam. Mai mult decat atat, facem parte dintr-un grup international – Haelvoet, care ne-a sprijinit in dezvoltare”.
Grovinvest este subcontractor pentru componente semifinisate si finisate de metal si tapisate pentru diverse companii din Europa de Vest. In fiecare saptamana, societatea din Jibou produce 100 de paturi, iar dupa finalizarea celei de-a doua hale, productia saptamanala va ajunge la 250. De asemenea, produce si paturi pentru spital. 150 de astfel de obiecte de mobilier au ajuns la Spitalul Municipal din Turda, iar circa 40 au fost furnizate Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.
Cel mai mare angajator din Parc
Activitatea Grovinvest Jibou a demarat in vara anului 2006, pe un teren de cinci hectare concesionat in Parcul Industrial din urbea de pe Somes. Pana in prezent, aici au fost investiti aproximativ 2,5 milioane de euro. In prezent, fabrica are 55 de angajati, dupa extindere, numarul acestora va ajunge la 74.