septembrie 30, 2022

Groapa de gunoi din Criseni arde de doua zile

AVE Salaj, administratorul gropii de gunoi de la Criseni, acuza o mana criminala care ar fi provocat incendiul.
La groapa de gunoi de la Criseni a izbucnit un incendiu de adancime in noaptea de duminica spre luni. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Salaj, Lucian Jacodi, duminica noaptea a izbucnit un incendiu mocnit, la adancime, pentru care s-a procedat la interventia in teren. Din cauza dificultatii interventiei, nici pana ieri, la inchiderea editiei, nu s-a reusit stingerea focului.
Incendiu provocat?
SC AVE Salaj Ecoserv SRL, administratorul gropii de gunoi de la Criseni, acuza o mana criminala care ar fi provocat incendiul. Potrivit reprezentantului firmei, Ema Bob, a fost depusa o plangere la politie pentru ca „incendiul a fost provocat intr-o anumita zona care ne-a determinat sa suspectam ca o persoana rau-intentionata a dat foc”. Incendiul ar fi pornit de la baza rampei de gunoi, acolo unde firma nu face momentan depozitari.
Cinci echipaje contra unui incendiu
Pompierii salajeni au intervenit, in tot aceasta perioada, cu cinci echipaje, insa nu s-a reusit stingerea incendiului. Procedurile de interventie in cazul gropilor de gunoi sunt simple – pompierii trebuie sa rascoleasca pamantul si sa toarne apa care sa patrunda in subteran. Interventia nu este una dificila ca grad de periculozitate, insa prezinta dificultate din punctul de vedere al interventiei propriu-zise.
Pentru limitarea extinderii focului, administratorul gropii a executat doua diguri de pamant si a acoperit locul de ardere cu nu mai putin de 55 autospeciale cu cate 30 de tone de pamant, in vreme ce pompierii au „pompat” peste 25 de autospeciale cu apa.
Sanctiuni pentru administrator
Csutak-Nagy Erzsebet, inspector-sef al Garzii de Mediu Salaj, ne-a declarat ca focul de la groapa de gunoi din Criseni este considerat poluare accidentala iar inspectorii sunt prezenti la fata locului pentru a monitoriza evolutia incendiului. In aceasta faza a lucrurilor, inspectorii Garzii de Mediu au trasat sarcini precise administratiei gropii de gunoi pentru limitarea extinderii focului si stingerea acestuia. „Noi urmarim permanent activitatea care se desfasoara pe rampa si, evident, si indeplinirea masurilor dispuse de noi”, a precizat Csutak-Nagy.
Potrivit sefei Garzii de Mediu din Salaj, administratorului gropii de gunoi i-a fost aplicata o sanctiune contraventionala, insa n-a dorit sa specifice in ce consta aceasta. Pe de alta parte, reprezentantul SC AVE Salaj Ecoserv SRL, Ema Bob, ne-a declarat ca amenda minima este de 50.000 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.