Grevă la Registrul Comerțului. Angajații cer salarii cu 15 la sută mai mari

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului, afiliat la Federația Publisind și la Blocul Național Sindical, declanșează proteste împotriva “inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională Justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”.

Sindicaliștii cer Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că, spun aceștia, ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată, revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din aceeași familie ocupaţională.

În intervalul 18-22 aprilie, va fi grevă de tip japonez la nivel național. Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu.

Din 23 până în 25 aprilie, vor fi organizate mitinguri în toate județele, în fața instituțiilor.

În 26 aprilie este programat un miting la București, la sediul Ministerului Justiției.

Începând din luna august, angajații de la Registrul Comerțului sunt deciși să declanșeze conflict colectiv de muncă dacă revendicările lor nu vor fi soluționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *