Ceferiștii fac grevă de avertisment, vineri dimineața, nemulțumiți de salariile pe care le primesc, dar pentru a atrage atenția asupra problemelor din industria feroviară.

Protestul, programat în 15 septembrie, se va desfășura între orele 07.00-09.00. Circulaţia trenurilor va fi oprită în acest interval. Greviştii au pus deja afişe în gări, pentru a informa călătorii.

Protestul ceferiștilor este susținut de Blocul Național Sindical (BNS).

„Blocul Național Sindical susține în mod ferm greva de avertisment planificată pentru vineri, 15 septembrie 2023, între orele 7:00 și 9:00, de către afiliații BNS: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Elcatel.

Scopul acestei greve de avertisment este de a atrage atenția asupra unor probleme urgente din industria feroviară, care includ lipsa contractelor colective de muncă, remunerații inadecvate în raport cu responsabilitățile și calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum și subfinanțarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidența Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, precizează confederația sindicală.