Aproximativ 45.000 de angajati din administratia publica intrerup astazi lucrul, pe durata a doua ore. La nivelul judetului Salaj sunt in greva de avertisment peste 1.000 de functionari publici din 18 primarii (printre care si cele din Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei), Consiliul Judetean si Muzeul Judetean. In intervalul orar 7.00-9.00, pe fiecare usa de acces din institutiile mentionate va fi afisat un anunt despre greva si motivele declansarii ei. Mai mult, publicul nu va avea acces in nici una din aceste institutii, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie.
Protestatarii sunt nemultumiti de suspendarea tichetelor de masa, a tichetelor cadou sau de vacanta, precum si a altor sporuri sau prime pe care functionarii le primeau, ajungandu-se, astfel, la o reducere consistenta a veniturilor salariale in administratie. Sindicalistii mai cer pastrarea locurilor de munca si respectarea dreptului autoritatilor locale de a stabili propriul necesar de personal in functie de angajamentele electorale asumate.
Daca reprezentantii Guvernului nu organizeaza, in regim de urgenta, negocieri si dezbateri in vederea gasirii de solutii pentru problemele lor, incepand cu data de 12 februarie, in administratie va fi greva generala pe durata nedeterminata, avertizeaza sindicalistii.