Grevă generală în toate instituțiile Ministerului Muncii!

“Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze”

Luni dimineața, s-a intrat în grevă generală în toate instituțiile Ministerului Muncii. Vorbim aici de casele de pensii, agențiile județene pentru plăț si inspecție socială, agentiile județene pentru ocuparea forței de muncă și inspectorate teritoriale de muncă din toată țara.

“Mai uniți, mai hotărâți ca niciodată!”, este mesajul bugetarilor, nemulțumiți că, în urma întrevederii de la Guvern, de vineri, nu a fost avansată nicio soluție cu privire la revendicările lor.

“Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, este mesajul transmis de bugetarii care au intrat în grevă generală, pe termen nedeterminat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *