septembrie 28, 2023

Greva de la Cuprom a avut succes

0

Conducerea societăţii este dispusă la consens pentru plata primelor.
Protestul de săptămana trecută a angaţilor de la Cuprom SA nu a rămas fără ecou in randul directorilor companiei. Astfel, conducerea societăţii s-a autosesizat după greva de avertisment şi este dispusă să ajungă la un numitor comun cu angajaţii. “Reprezentanţii conducerii au spus că ne putem inţelege dacă suntem şi noi flexibili; firma pare să se redreseze, au inceput să fie comenzi cu toate că situaţia este una incordată din cauza insolvenţei”, a declarat pentru Graiul Sălajului Boroş Ştefan, liderul sindicatului “Elcond”. De asemenea sindicalistul doreşte ca săptămana viitoare să ajungă la un consens cu conducerea societăţii pentru a nu fi nevoiţi să intre in grevă generală. “Eu sper ca luni sau marţi să ne inţelegem, măcar o discuţie să avem deoarece in trei luni de zile nu ne-a băgat nimeni in seamă şi au fost tensiuni mari”, a completat Boroş.
Angajaţii Cupromului sunt nemulţumiţi că de la inceputul anului nu le-au mai fost acordate drepturile prevăzute in contractul colectiv de muncă. Mai mult de atat, societatea refuză să intocmească un nou contract colectiv de muncă pentru angajaţi, deşi legea o obligă. Momentan societatea se află in insolvenţă de aproape doi ani. Pe fondul diminuării comenzilor, două din cele trei secţii ale fabricii de sarmă au fost inchise. Laminorul este inchis permanent, in secţia de emailare nu se lucrează; singura secţie unde se produce este cea de trefilare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut