Greșeala de calcul

1
364

Ziua bună, dragi cititori!

S-a întâmplat odată ca un renumit cardinal să șadă la o masă festivă alături de profesorul Einstein. Acesta, printre altele, îi spuse: ”Eminență, ce-ați zice dacă noi, matematicienii, v-am demonstra negru pe alb prin calcule matematice, fără să greșim, că nu există Dumnezeu?”

Cardinalul îi răspunse: ”Aș aștepta cu multă răbdare până veți găsi greșeala de calcul.”

Daniel Ciobanu (Să educăm prin pilde și povestioare)

Dragilor, astăzi idealurile își pierd credibilitatea pentru că nu mai sunt trăite în mod autentic și prin urmare, nu mai sunt mărturisite. Credința în Dumnezeu trebuie să fie edificiul civilizației moderne. Pe ce trebuie să se bazeze? Pe experiența unei întâlniri autentice cu Hristos, experiență pe care multitudinea argumentelor științifice și a calculelor matematice nu o vor putea contesta și biruii oricât de mult ar încerca.

Dacă pentru crearea unui telefon mobil și a atâtor gadgeturi moderne este nevoie de atâta ingeniozitate, cercetare și strădanie, cu atât mai mult, cum s-ar putea concepe de la sine trupul omenesc, care însumează atâtea țesuturi, ligamente și mușchi? Oamenii de știință ai zilelor noastre vor să construiască o transumanitate, oameni noi, etică nouă, culturi noi. Dar nu vor putea să alcătuiască niciodată omul, natura, universul, așa cum au fost create de Dumnezeu.

Vă invit să reflectăm împreună asupra acestor aspecte. O zi minunată! Pace și bine!

1 COMENTARIU

  1. Una este creatorul Universului si alta este sarlatania tagmei bisericesti care , ca si guvernul, pe orice cale si orice prilej ii jupoaie pe bietii oameni.Au nascocit tot felul de bazagonii precum raiul si iadul, au umplut zilele de asa zisi sfinti,de fapt cei mai vajnici aparatori ai tagmei,profita de naivitatea oamenilor carora le este lene sa puna mana pe o carte si sa descopere ei insisi ce inseamna Universul si creatia lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.