septembrie 28, 2023

Greșeala care vă poate lăsa fără mașină. De ce să NU lăsați niciodată sticla cu apă în vehicul

0

În contextul în care ne confruntăm cu temperaturi ridicate, a lăsa o sticlă cu apă în mașină poate suna inofensiv, dar, într-o zi fierbinte de vară, plasticul poate acționa ca o lentilă, concentrând lumina într-un impuls cu energie ridicată, care poate fi suficient de intens pentru a arde materiale precum tapițeria scaunelor. Principiul este același ca jocul acela din școala generală, în care cu ajutorul unei lupe se putea arde o bucată de hârtie. Sticla cu apă acționează precum o lentilă care concentrează lumina care vine prin parbriz.
Așadar,sticla de apă nu trebuie lăsată în mașină niciodată, mai ales pe scaunul din dreapta șoferului deoarece, în anumite condiții, poate provoca un incendiu. Dacă razele soarelui pică pe sticla de apă lăsată în mașină, pot refracta ca dintr-o lupă. Deși riscul nu este ridicat, el există întotdeauna, astfel că e mai bine să previi. Alte recomandări demne de luat în seamă în această perioadă cu temperaturi ridicate ar fi să evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara. Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici). Mâncați fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă). Mâncați echilibrat și variat, insistând pe produsele cu valoare calorică mică. Evitați băuturile ce conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut