Grenadă găsită pe un teren din Mal

0
342

Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit, vineri, pe un teren din localitatea Mal pentru asanarea unui element de muniție neexplodat. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o grenadă de mână defensivă care a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior. Muniția a fost descoperită întâmplător pe un teren, de către un localnic.

De la începutul anului și până în prezent pirotehniștii sălăjeni au fost solicitați la opt intervenții în urma cărora au fost asanate 892 de elemente de muniție.

Pompierii atrag atenția că sunt interzise atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente; joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe pentru că o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

În cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau aflați despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.