Greenpeace: Administratia Fondului pentru Mediu a blocat programul Casa Verde Fotovoltaice

 

rn

Greenpeace Romania acuza autoritaile ca au blocat programul Casa Verde Fotovoltaice, cel ‘n baza caruira cetatenii primeau sume considerabile de la stat pentru montarea de astfel de panouri. Administratia Fondului pentru Mediu nu a publicat pana la finalul lunii mai, asa cum promisese, listele finale ale celor care vor beneficia de finantare pentru a-si instala sisteme fotovoltaice, spun reprezentantii Greenpeace Romania. Potrivit organizatiei, la un an si jumatate de la inceperea programului, niciun cetatean din cei peste 26.000 care au aplicat nu a primit banii.

rn

Din totalul aplicantilor, peste 10.000 au fost deja aprobati in program, dar nu pot semna contracte de finantare, chiar si in cazul in care au facut toate demersurile conform ghidului de finantare. Restul de aplicanti, fie au fost respinsi, fie nu stiu inca daca sunt sau nu admisi in program, sustin reprezentantii Greenpeace Romania.

Prin programul Casa Verde Fotovoltaice, Administratia Fondului pentru Mediu ofera cel mult 20.000 de lei pentru un sistem fotovoltaic de minim 3 kW pentru persoanele fizice interesate sa isi produca singure energia electrica. Suma totala alocata programului depaseste 113 milioane de euro.

rn

 

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *