octombrie 5, 2022

Graiul va invita la Festival!

MuzaFest este cel mai important festival al artelor gazduit de munici-piul Zalau. In fiecare zi va oferim sugestii pentru cele mai interesante programe care trebuie neaparat vazute in cele doua saptamani de Festival.

Workshop de fotografie si benzi desenate
Atelierele de creatie in domeniul artei fotografice si cel al benzilor desenate destinate tinerilor continua si astazi. Tinerii inscrisi sunt asteptati sa participe la workshop-ul care are loc la Muzeul de Ata „Ioan Sima”, cu incepere de la ora 16,00.

Concert Flauto Dolce

O seara cu totul speciala in cadrul Festivalului este oferita de organizatori prin concertul formatiei de muzica veche Flauto Dolce din Cluj-Napoca, recital care incepe la ora 18,00 la Muzeul de Arta „Ioan Sima”. De-a lungul a 11 ani, initiatorul si sufletul formatiei, Zoltán Majó a reusit sa materializeze un ambitios proiect: interpretarea unor lucrari din bogata istorie a muzicii in aranjamente menite a valoriza instrumentele din categoria flautului drept (flauto dolce). Pe de alta parte, acelasi excelent muzician manifesta o remarcabila deschidere spre orizonturile stilistice noi, mergand pana la jazz si avangarda. Maestrul Zoltán Majó si-a format doua discipole, Mária Szabó si Ágnes Tóth, care acum il egaleaza ca maiestrie si impreuna canta la toate instrumentele acestei familii, alternandu-le de la sopran la bas. Pentru a intelege si a savura farmecul muzicii vechi, singura solutie este participarea la concertul oferit de formatia Flauto Dolce.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.