septembrie 28, 2022

Graiul va invita la Festival!

MuzaFest este cel mai important festival al artelor gazduit de municipiul Zalau. In fiecare zi va oferim sugestii pentru cele mai interesante programe care trebuie neaparat vazute in cele doua saptamani de Festival.

Expozitie land-art
Cea de-a sasea zi de Festival demareaza cu o expozitie a carei vernisaj are loc de la ora 14,00, la Muzeul de Arta „Ioan Sima” din Zalau. Este vorba despre artista Mariana Gheorghiu, nume de prestigiu al artelor plastice clujene, distinsa, in anul 2007, cu premiul national al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. „In lucrari sunt depanate povestiri despre credinte si ritualuri romanesti, despre arhetipuri ce ne guverneaza. Seminte hipertrofiate si elemente ale naturalului si organicului se multiplica si genereaza o lume noua de inceput, de noi rodiri” si in care Mariana Gheorghiu va invita sa pasiti cu uimirea si deschiderea necesara savurarii actului artistic.

Workshop de fotografie si benzi desenate
Astazi continua atelierele de creatie in domeniul artei fotografice si cel al benzilor desenate. Tinerii inscrisi la workshop-uri sunt asteptati sa participe la cea de-a doua zi de workshop care are loc la Muzeul de Ata „Ioan Sima”, cu incepere de la ora 16,00.

Poeti salajeni printre muze
Sectiunea de Festival dedicata poeziei incepe in aceasta seara cu prima intalnire a poetilor salajeni Daniel Sauca, Dina Horvath, Maria Birtocean, Simone Györfi si Viorel Tautan, eveniment programat la Muzeul de Arta „Ioan Sima”, ora, 18,00.
Maria Birtocean este poeta care ilustreaza perfect sintagma de „tanara speranta a poeziei salajene”. La doar 20 de ani, Maria Birtocean are castigate mai multe concursuri de poezie si a publicat in reviste de literatura si nu numai.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.