septembrie 30, 2022

Graiul va invita la Festival!

MuzaFest si-a deschide portile pentru publicul iubitor de manifestari culturale. Timp de doua saptamani, Zalaul a devenit capitala evenimentelor artistice pentru toate gusturile. In fiecare zi va oferim sugestii pentru cele mai interesante programe care trebuie neaparat vazute.
Workshop-uri pentru tineri
In cadrul MuzaFest se organizeaza doua work-shop-uri destinate tinerilor liceeni care doresc sa se initieze in tainele fotografiei si a graficii. Timp de o saptamana, grupe de cate 20 de tineri vor lucra efectiv cu artisti consacrati in domeniu. Tinerii care au fost prezenti si anul trecut la workshop-ul de fotografie cunosc deja elementele de baza legate de fotografia artistica, iar atelierul de anul acesta va cuprinde elemente informatii de specialitate privind unele detalii de tehnica, de conceptie, de reprezentare si se va pune accent pe practica. Cursul de fotografie se adreseaza in acelasi timp si tinerilor care vor participa pentru prima data. Necesarul pentru participarea la workshop este un aparat de fotografiat personal. Orarul zilnic al atelierului de fotografie este 16,00-18,00 in perioada 19-24 septembrie la Muzeul de Arta „Ioan Sima”. Pentru cei carora le place desenul si sunt interesati de o initiere in executarea benzilor desenate, vor putea participa la acest workshop fara un necesar specific, muzeul asigurand instrumentele specifice de lucru. Atelierul functioneaza conform aceluiasi orar ca cel de fotografie.
La sfarsitul procesului de creatie in ambele ateliere, lucrarile cele mai reusite vor fi selectate si proiectate sub forma unui slide. Inchiderea sesiunii de workshop-uri va avea loc in data de 26 septembrie, de la ora 17,00 la Muzeul de Arta ‘Ioan Sima”.

Mira Marincas
Mira Marincas este o tanara artista (s-a nascut la 1 iulie 1984) care a plecat din Maramures spre centrul transilvanean al artei – Cluj-Napoca. De fotografie s-a apucat in clasa a IX-a, cand a imprumutat un „Zenit” de la unul dintre profesorii ei de la Liceul de Arta din Satu Mare, iar ulterior a studiat domeniul si la facultate. I-a placut faptul ca, prin fotografie, poate avea acces la misterele lumii exterioare, spre deosebire de arta plastica – o creatie a lumii interioare a fiecarui artist, iar de atunci incoace nu a mai lasat aparatul de fotografiat din mana. Dupa o serie de expozitii de succes, Mira Marincas revine la Zalau in calitate de trainer la workshop-ul pentru tinerii liceeni, la sectiunea destinata fotografiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.