septembrie 28, 2022

Graiul va invita la Festival!

MuzaFest isi deschide astazi portile pentru publicul iubitor de manifestari culturale. Timp de doua saptamani, Zalaul devine capitala evenimentelor artistice pentru toate gusturile. In fiecare zi va oferim sugestii pentru cele mai interesante programe care trebuie neaparat vazute.
Cinemaport – scurtmetraje
Astazi, muzele ne cheama la o proiectie de scurtmetraje romanesti contemporane, care are loc in sala festiva Porolissum a Consiliului Judetean, incepand cu ora 18,00. Sectiunea Cinemaport contine filme romanesti contemporane facute recent in tara la diferite institutii de film sau facultati cu sectii de specialitate: UNATC, Universitatea Sapientia, dar si cateva scurtmetraje de la festivalul de film ALTERNATIVE din Tg. Mures. Mai e in program si lungmetrajul „Europolis” al lui Cornel Ghiorghita, realizat in 2010. Scurtmetrajele sunt alese din genurile de animatie, film scurt si documentare, filme experimentale, o categorie aparte intre ele fiind cea a regizorilor tineri. O aparitie speciala o constituie scurmetrajul „Interzis animalelor”, in care joaca indragitul actor salajean Alin Panc. Proiectiile de film sunt programate si pentru seara de sambata, de la ora 19,00, tot la sala Porolissum.

Concert coral Kavalkad
Sambata, de la ora 18,00, la Muzeul de Arta „Ioan Sima”, iubitorii de muzica sunt asteptati la un concert coral sustinut de Corul International Kavalkad. Formatia corala mixta Kavalkád (Cavalcada), infiintata in septembrie 2010, are membrii de pe tot teritoriul Transilvaniei, care se intrunesc lunar pentru repetitii. Rar canta condusi de un dirijor, sau prin formatiuni traditionale, ci mai degraba ii inconjoara pe auditori, ii cuprind intr-o cavalcada de sunete muzicale. Convingerea lor este ca interpretarea vocala este in acelasi timp creatie, de fiecare data realizandu-se ceva unic, irepetabil, moment la care va asteapta sa fiti martori.

Duminica, invitatie la concert de orga
Seria de concerte din Festival este continuata duminica de recitalul de orga sustinut de artistul clujean Ionica Pop, cu incepere de la ora 18,00, la Biserica Romano-Catolica din Zalau. Invitatul special al muzelor la Zalau are o arie de activitate muzicala foarte larga, de la educatie la creatie. Lector universitar la catedra de Muzicologie a Academiei de Muzica „Gh. Dima” la disciplina Teorie – Solfegiu – Dictat, Ionica Pop a cules folclor cu Ioan Haplea si Ioan Bocsa, a avut concerte de autor, iar acum il revedem intr-un concert de orga – asa cum este cunoscut in Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.