Grădinița nr.5 din Zalău, în plin proces de modernizare și extindere

0
324

Primăria Municipiului Zalău a accesat fonduri europene pentru modernizarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 5 (cunoscută zălăuanilor drept grădinița de la casa lui Ceaușescu). Lucrările la acest obiectiv de investiții sunt avansate, iar un ritm mai accelerat al lucrărilor va putea fi atins după finalizarea cursurilor în anul școlar curent, anunță municipalitatea.

În prezent se lucrează la amenajarea unui nou corp de clădire, compus din demisol și parter. După încheierea cursurilor în cadrul unității vor demara lucrările de reabilitare, modernizare, dezvoltare și echipare a unității de învățământ astfel încât să ofere  preșcolarilor din Zalău cele mai bune condiții.

Conform proiectului, corpul nou de clădire va avea sală pentru activități didactice, spații administrative și grupuri sanitare adaptate și pentru persoane cu dizabilități, și va comunica cu corpul de clădire existent prin intermediul unui pasaj de legătură. ”Până în prezent, la acest obiectiv au fost executate lucrări de terasamente, lucrări de structură și izolații, au fost construite scările interioare și au fost zidiți pereții interiori și exterior”, arată în comunicatul administrației locale.

Clădirea veche în care funcționează acum grădinița va fi supusă unui amplu proces de reabilitare, fiind adusă la nivelul cerințelor și standardelor de siguranță în exploatare, de funcționalitate și confort. Vor fi executate lucrări de refacere a șarpantei, înlocuirea în totalitate a învelitorii, refacerea și modernizarea finisajelor interioare, realizarea unor rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, refacerea trotuarului de protecție din jurul clădirii și refacerea în totalitate a instalațiilor interioare.

În anul școlar 2020-2021, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 are 114 locuri, iar după lucrările de extindere capacitatea unității de învățământ va deveni mai mare, dat fiind și numărul mare al solicitărilor de înscriere pentru preșcolari în toate unitățile din Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.