Gradinita din cartierul ANL, gata abia in martie

Copiii de varsta prescolara, inscrisi la Gradinita nr.14 din Zalau (de la parterul unui bloc de pe str.Iuliu Coroianu), se vor putea muta in “casa noua” abia in luna martie, desi, initial, termenul de predare a noii gradinite – cea din viitorul cartier ANL – fusese inceputul lunii octombrie, decalat, ulterior, pana in noiembrie. Suntem acum in ianuarie, iar gradinita tot nu este gata. Potrivit informatiilor primite de la biroul de presa al Primariei Municipiului Zalau (institutie prin care s-a derulat investitia), “in acest moment se incheie contractele de servicii pentru asigurarea utilitatilor si se finalizeaza lucrarile in privinta dotarilor”.
Motivul acestei mari intarzieri este, dincolo de obisnuita lentoare si birocratie specific romaneasca, o modificare a proiectului initial de constructie. Este vorba despre amenajarea, la mansarda, a inca patru sali de grupa (in plus fata de cele patru prevazute initial), modificare cauzata de faptul ca Gradinita 14 a fost nevoita sa preia, din acest an scolar, si cele patru grupe de la Gradinita “Samariteanul” (privata), inchisa pe motiv ca nu mai existau fonduri pentru sustinerea ei.
Numarul copiilor care asteapta, astfel, mutarea in gradinita noua este de 122, dintre care 60 sunt in apartamentul de pe Iuliu Coroianu, iar 62 sunt gazduiti provizoriu de Biserica Penticostala din Dumbrava Nord (unde a functionat, de altfel, Gradinita “Samariteanul”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *