septembrie 25, 2023

Gradinita 12 are un corp nou de cladire cu lift

0

La Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 Zalau (cea de langa parc) a fost inaugurat, ieri, primul corp de cladire construit pentru invatamantul prescolar din municipiu in ultimii 20 de ani. Noua constructie a costat aproape 700 de mii de lei, din care Primaria Municipiului Zalau a contribuit cu 32 de mii (suma aferenta proiectului tehnic si studiului de fezabilitate), restul de peste 600 de mii fiind asigurat de Ministerul Educatiei.
Dupa cum ne declara directoarea gradinitei, educatoarea Maria Mesaros, necesitatea construirii unui nou corp de cladire a aparut in urma cu aproximativ trei ani, in momentul in care Directia Sanitar Veterinara nu si-a mai dat avizul pentru functionarea bucatariei de aici. Motivul – spatiul insuficient nu permitea realizarea acelui circuit (cu filtru negru, gri si alb), impus de noile norme europene, fapt ce a dus la sistarea activitatii bucatariei si apelarea la serviciile unei firme de catering. Pe langa problema cu bucataria, spatiul insuficient afecta si una din cele cinci grupe ale gradinitei, copiii din grupa respectiva fiind nevoiti sa-si desfasoare activitatile zilnice intr-o… camara complet neadecvata nevoilor lor.
Ambele probleme sunt, acum, de domeniul trecutului, constructia noului corp de cladire permitand atat realizarea filtrelor respective (si avizarea, in consecinta, a bucatariei), cat si amenajarea unei noi sali de grupa pentru copiii ce se inghesuiau pana acum in incaperea subdimensionata. Extinderea gradinitei a permis si amenajarea unui spatiu adecvat pentru compartimentul financiar – contabil si a unui grup sanitar (pentru grupa noua). De asemenea, dupa mutarea copiilor din sala cea mica in noua sala de grupa, spatiul eliberat a fost amenajat ca loc de servire a mesei, in conditiile in care, pana acum, copiii mancau pe holurile gradinitei. Pentru a urca mancarea de la parter, unde este bucataria, la etaj, in sala de mese, in conditii de securitate alimentara, gradinita a fost dotata cu un lift special, fiind, probabil singura unitate din judet cu o astfel de dotare.
La inaugurarea de ieri au fost prezenti, alaturi de colectivul gradinitei si de parinti, si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, ai Primariei Zalau si ai constructorului – firma Lotus din Zalau. A fost de fata, de asemenea, si deputatul Lucian Bode, prezent la Gradinita 12 si in calitate de parinte si de sot (sotia deputatului fiind educatoare acolo).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut