Gradina Botanica din Jibou se transforma intr-un rai al artei timp de doua saptamani

În perioada 6 – 20 august, în cadrul natural oferit de Gradina Botanica “Vasile Fati” din Jibou se va desfasura cea de a cincea editie a Simpozionului International de Arte Vizuale “Arta în Gradina”. 

Spatiul Gradinii Botanice va fi în aceasta perioada un rai al artelor. Vor participa priceputi mânuitori ai penelului si maestri ai artelor plastice: Oana Craciun Dobrescu (pictura, Bucuresti), Ninel Antonescu (pictura, Alba Iulia), Crinela Antonescu (pictura, Alba Iulia), Irina Florescu (pictura, Bucuresti), Teodora Chinschi (pictura, Bucuresti) Alexandru Papuc (pictura/sculptura, Bucuresti), Felicia Andra Predescu (pictura, Cluj-Napoca), Vasile Hubenco (pictura, Republica Moldova), Teodora Hubenco (pictura, Republica Moldova), Radu Serban (pictura, Cluj-Napoca) si Florin Gherasim (fotografie, Cluj-Napoca).
În sectiunea activitatilor culturale conexe, Simpozionul va beneficia de prezenta unor invitati speciali: cunoscutul istoric si critic de arta Mircea Oliv din Bistrita, Vasile Cioca de la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, profesor cu o bogata experienta în pedagogia artei, Virgil Mihaiu, reputat expert în universul stop_coloana jazzului, Flavius Lucacel, dramaturg de origine salajeana si maestrul artei culinare Mircea Groza din Zalau.
Si în acest an exista o provocare, tema Aerul Gradinii, pe care Simpozionul Arta în Gradina o adreseaza artistilor participanti. De aceea, în acest an au fost invitati cu preponderenta artisti care practica pictura de sevalet în plein-air. Vizitatorii Gradinii Botanice din Jibou vor putea fi, în aceasta perioada, martori la activitatea artistilor, pe alei, si în dialog direct cu acestia. Programul Simpozionului va fi îmbogatit cu o serie de activitati artistice conexe: conferinte, seri de întâlnire cu muzica sau poezia, ateliere pentru copii. Simpozionul Arta în Gradina, editia a cincea, se va finaliza cu o expozitie vernisata în spatiul generos al Gradinii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *