Echipa masculina de volei a Romaniei a castigat cu 3:0 meciul cu Bosnia-Hertegovina, calificandu-se in a doua faza a preliminariilor CM 2010. Tricolorii au ocupat primul loc in turneul de la Viena, castigand toate meciurile (3:2 cu Ungaria si 3:0 cu Austria in zilele precedente).
In faza a doua a preliminariilor CM,din luna mai, Romania va juca in grupa G, alaturi de Grecia (gazda turneului), Portugalia, Slovenia si Danemarca. Din aceasta grupa, primele trei clasate vor merge in Play-off.
Punctele Romaniei au fost reusite din atac (35), blocaj (13), serviciu (4) si din erorile adversarului (23). Pentru Romania au punctat: Dascalu 3p (3p din blocaj), Began 1p (1p la blocaj), Olteanu 14p (13p din atac, 1p din serviciu), Borota 7p (5p din atac, 2p la blocaj), Gontariu 20p (17p din atac, 2p la blocaj, 1 din serviciu), Stancu 6p (4p la blocaj, 2p din serviciu), Lica 1p (1p la blocaj).
Romania: Marius Lucian Dascalu, Radu Began, Razvan Parpala, Bogdan Alexandru Olteanu, Florin Voinea, Dan Borota, Laurentiu Lica, Adrian Gontariu- Remat Zalau, Sergiu Stancu, Dragos Cristian Pavel, Adrian Nicolae Feher, Andrei Laza.