Gluma se ingroasa

0
36

Guvernul nu a ramas impresionat de miscarile sindicale si protestele din ultima vreme.
Masurile de reducere a salariilor cu 25 la suta si a pensiilor cu 15 la suta se mentin. Guvernul este hotarat sa adopte maine scrisoarea de intentie cu FMI in termenii negociati deja, iar joi sa-si angajeze raspunderea in fata Parlamentului. Premierul a precizat ca reducerea cu 25 la suta a salariilor bugetarilor se va aplica fara, insa, a conduce la scaderea salariilor sub 600 de lei lunar si nu vor fi afectate de masurile de restrangere a cheltuielilor alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, indemnizatiile pentru veteranii de razboi si pentru persoanele persecutate politic.
Pentru ca maine Executivul vrea sa adopte scrisoarea care va fi trimisa la Fondul Monetar International, este greu de crezut ca liderii confederatiilor sindicale vor mai putea convinge Cabinetul Boc sa renunte la drasticele masuri de austeritate din sectorul bugetar. Ca o ultima actiune de sensibilizare a Guvernului, sindicalistii intentioneaza ca in ziua motiunii sa faca un lant uman in jurul Parlamentului si sa blocheze intrarile. Mai mult, exista posibilitatea ca greva generala din 31 mai sa fie continuata de greve succesive in mai multe domenii.
Prim-ministrul a subliniat ca Executivul sustine, in continuare, mentinerea TVA la 19 la suta si a cotei unice la 16 la suta si opteaza pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel incat sa poata fi respectata tinta de deficit bugetar de 6,8% din PIB in 2010. In plus, s-a stabilit si un calendar de actiuni pentru saptamana viitoare, astfel ca, dupa ce seful statului se va intalni azi cu grupurile parlamentare ale PD-L, UDMR, independenti si minoritati, maine, Guvernul sa adopte scrisoarea catre Fond, iar joi sa-si asume raspunderea in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.
Pesedistii salajeni sunt impotriva masurilor de austeritate
In cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea in fata plenului celor doua camere reunite, si masurile vor fi adoptate, pesedistii vor depune o motiune de cenzura, care spera ei va fi votata si de catre cei din UDMR si UNPR. De asemenea, tensiunile din interiorul PDL-ului le dau sperante social-democratilor ca la votarea motiunii vor fi surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.