septembrie 25, 2023

Finantatorul FC Steaua Gigi Becali ramane in arest, dupa ce instanta Judecatoriei sectorului 1 a respins, marti, ca neintemeiata cererea acestuia de revocare a masurii arestarii preventive. Decizia Judecatoriei sectorului 1 in cazul lui Gigi Becali este definitiva. Instanta a mai dispus ca Gigi Becali sa plateasca 200 de lei cheltuieli judiciare. In plus, instanta a respins si cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Dumitru Beciu. In acest caz, decizia poate fi atacata cu recurs in 24 de ore de la pronuntare. Judecatorul a anuntat ca urmeaza sa dea curand o decizie si in cazul lui Marcel Popa, unul din bodyguarzii lui Gigi Becali, retinut in urma cu o zi, pentru care procurorii cer arestarea preventiva pentru 29 de zile, el fiind acuzat lipsire de libertate si uz ilegal de arma.
Cererile de revocare a arestarii formulate de Catalin Zmarandesc, Stefan Dediu si Nicolae Dumitrascu vor fi reluate in discutie de magistratii Judecatoriei sectorului 1 in 16 aprilie. Gigi Becali si garzile sale, Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu si Dumitru Beciu, au fost arestati preventiv, in 3 aprilie, de Judecatoria Sectorului 1, masura fiind confirmata, trei zile mai tarziu, de judecatorii Tribunalului Bucuresti.
In cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanta a decis sa nu ia masura arestarii preventive, interzicandu-i insa acestuia sa paraseasca tara.
Becali, alaturi de alte cinci persoane – Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu si Marius Petrinel Geavela – este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate in mod ilegal. Dediu este acuzat si de uz de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, fara drept. Parchetul Capitalei, care a cerut arestarea acestora, sustinea, in motivarea solicitarii de arestare preventiva pericolul pentru ordinea publica pe care il reprezinta acuzatii, considerand ca “s-au erijat in organe de aplicare a legii”. Acestia sunt acuzati ca, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie, au prins si sechestrat trei barbati care ii furasera masina omului de afaceri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut