Ghiozdane mai ușoare pentru elevi, din toamnă

0
272

Din păcate, tot mai mulți elevi sunt corigenți la capitolul sănătate. Ghiozdanul prea greu poate duce la probleme grave ale coloanei vertebrale. În timp, ghiozdanul plin cu manuale și caiete, purtat de copii în spate, își pune amprenta asupra musculaturii și asupra dezvoltării întregului organism, atrag atenția medicii.

În acest context, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ghiozdane mai ușoare pentru elevi din această toamnă, prin introducerea manualelor digitale. Conform spuselor ministrului, elevii care se plâng de greutatea ghiozdanelor pe care trebuie să le ducă la și de la școală, au „perfectă dreptate”.

În prezent, elevii au foarte multe teme de casă și poartă după ei un număr însemnat de manuale și auxiliare, zilnic. Există un raport între greutatea copilului și cea a ghiozdanului dus în spate. Mai exact, un ghiozdan nu trebuie să depășească 10% din greutatea corpului, spun experții care au studiat problema.

„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat când va scădea greutatea ghiozdanelor copiilor, ministrul a ținut să precizeze că acesta este un proces anevoios, de durată.

„Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment în altul, va trebui să fie un proces treptat, pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2, 3, 4 ani”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Acesta a mai precizat faptul că în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt alocați 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.