octombrie 4, 2022

Ghid de arhitectura rurala – expozitie prezentata de profesionisti la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj

Alege sa faci o casa sanatoasa, frumoasa si trainica, cu identitate, in locul kitsch-ului

rn

Ordinul Arhitectilor din Romania invita salajenii la expozitia dedicata arhitecturii in mediului rural de azi, cu tema “Asa Da / Asa Nu”, organizata in colaborare cu Consiliul Judetean. Expozitia veste deschisa publicului incepand de azi, marti 5 februarie, pana in data de 15 februarie; la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Piata 1 Decembrie 1918, nr. 11, Zalau.
Evenimentul este dedicat tuturor celor interesati de mediul rural si isi propune sa aduca in atentia publicului calitatea cladirilor din zona rurala. De la ce a fost, ce este acum si ce poate fi in viitor.
“Ne punem problema daca ne mai dorim, sau nu, sa avem case sanatoase, frumoase si trainice, cu o identitate proprie afirmata, sau doar sa fim niste copii palide ale unor modele din Spania, Italia – evident nepotrivite cu clima si obiceiurile noastre. Va invitam la o discutie deschisa pe tema construirii in mediul rural, pe tema casei salajene din secolul XXI, tinand seama de toate aspectele existentei noastre de zi cu zi”, spune arhitectul Andrei Margin pentru Graiul Salajului.
Vor participa si vor lua cuvantul la expozitie arhitectii Horatiu Racasan (coordonator Grup Rural), Flaminiu Talos si Andrei Margin.
Joi, 7 februarie, de la ora 13:00, are loc prezentarea oficiala din cadrul expozitiei “Ghid de Arhitectura pentru Incadrarea in Specificul Local din Mediul Rural”.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.