septembrie 26, 2022

Gheorghe Tadici, dupa prima înfrângere a României de la Euro: În zona centrala a fost vraiste. S-au facut prea multe greseli tehnice

Fostul selectioner a analizat evolutia ”tricolorelor” din partida cu Olanda, pe care România a pierdut-o la o diferenta de cinci goluri. Cu toate acestea, Tadici are încredere ca selectionata antrenata de Ambros Martin va ajunge în semifinal

rn

Dupa o prestatie excelenta în primele trei meciuri de la Campionatul European, în care a câstigat cu Cehia, Germania, dar si cu Norvegia, România a pierdut fara drept de apel primul meci din grupa principala cu Olanda.
România a avut un început greu si a fost condusa cu 3 – 0. Dupa 7 minute, cea mai buna jucatoare a Olandei – Nycke Groot – s-a accidentat si nu a mai putut continua jocul, însa cu toate acestea, ”tricolorele” nu au stiut profita. Selectionata antrenata de Ambros Martin a egalat la patru, iar apoi în minutul 17 a condus pentru prima data, scor 7 – 6.
Scorul pauzei a fost 11 – 10 în favoarea Olandei si se anunta o repriza secunda disputata, în care România spera la victorie. “Tricolorele” au fost însa lipsite de idei, în timp ce Olanda si-a continuat jocul bun si în final s-a impus la o diferenta de cinci goluri, scor 29 – 24.
Fostul selectioner Gheorghe Tadici a analizat prestatia ”tricolorelor” din meciul cu Olanda si considera ca România a facut prea multe greseli tehnice. Tadici este de parere ca diferenta s-a facut si la prestatia portarilor.
”Am avut în prima faza noroc prin necazul lui Groot, care s-a accidentat în primele minute. Ea este un fel de Neagu a Olandei. Când a iesit am crezut ca nu vom mai avea probleme, dar nu a functionat apararea, replierea. Au fost prea multe greseli tehnice. Patru goluri din 14 aruncari la Neagu sau trei goluri din opt aruncari la Pintea sau la Pîrvut, iar acestea s-au întors împotriva noastra. În repriza secunda când adversarele s-au dus la cinci goluri, presiunea a fost foarte mare. Olanda a jucat în viteza, dezinvolt si situatiile pe care le-au avut si le-a fructificat. Diferenta s-a facut si la ceea ce au aparat portarii. România a avut si o aparare slaba, iar în zona centrala a fost vraiste si s-au încasat multe goluri”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
În ciuda înfrângerii cu Olanda, Tadici este de parere ca România va ajunge în semifinale. ”Tricolorele” se afla pe locul secund în grupa si mai au de jucat cu Spania si Ungaria.
”Handbal se face peste tot, iar în alte parti si mai bine. Nu s-a inventat mersul pe jos pe terenul de handbal în România. Sa ne para bine ca suntem acolo si ca vorbim de obiective de calificare în semifinale la handbal feminin, fiindca la masculin suntem jos de tot si mai avem competitii doar în 2020 atât la tineret cât si la seniori. Deocamdata handbalul feminin va mai tine steagul sus si în urmatorii ani. România trebuie sa câstige cu Ungaria si este în semifinale. Vor juca cu cine si-au dorit, cu Rusia, cum au declarat la conferinta de presa”, a mai spus Tadici.
România va sustine urmatorul meci cu Spania, partida urmând a avea loc marti, de la ora 19.00, în direct la TVR 1.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.