Gheorghe Tadici a contestat din nou dreptul de joc al celor de la CSM Roman

Gheorghe Tadici a contestat din nou dreptul de joc al celor de la CSM Roman

După ce la finalul meciului din turul de campionat a reclamat dreptul de participare în Liga Naţională a formaţiei din Roman, tehnicianul celor de la HC Zalău a făcut acelaşi lucru şi la sfârşitul partidei de sâmbătă şi a acuzat din nou faptul că gruparea evoluează pe două CIS-uri, HCM şi CSM

În acest sezon, partidele dintre HC Zalău şi CSM Roman au fost tensionate, atât în teren, cât şi pe margine. Ambele jocuri s-au terminat nedecis, iar după ce în tur, scorul final a fost 24 – 24, la jocul de sâmbătă de la Roman, s-a consemnat tot un rezultat de egalitate (21 – 21). Partida a început cu întârziere, după ce antrenorul Gheorghe Tadici a depus o contestaţie. Astfel, sălăjenii au contestat din nou dreptul de joc în Liga Naţională a echipei CSM Roman, reclamând faptul că formaţia din Moldova evoluează în sezonul 2016 – 2017 pe două Certificate de Identitate Sportivă (CIS), unul CSM şi altul HCM. 

În contestaţia depusă, Zalăul susţine că formaţia din Roman ar fi indus în eroare Federaţia Română de Handbal şi Consiliul de Administraţie prin depunerea unor acte false în 15 iunie 2016, prin care a anuţat trecerea de la HCM la CSM. În respectiva contestaţie, clubul zălăuan a indicat faptul că după această dată, clubul din Roman a eliberat ordine de plată prin care a achitat salarii jucătoarelor şi antrenorilor aferente lunii mai, iar trecerea de pe un CIS pe altul nu poate fi făcută decât dacă toate plăţile ar fi fost la zi.

Consiliul Local Roman a aprobat pe 26 iulie 2016, prin Hotărârea nr.157, preluarea de către CSM Roman a echipei HCM Roman, practic după 41 de zile de la depunerea actelor la FRH. O astfel de contestaţie a fost depusă de HC Zalău şi la meciul din tur, dar încă nu a primit niciun răspuns deşi au trecut 5 luni. Tadici pare hotărât ca, după epuizarea căilor sportive, să ajungă până la EHF, TAS şi organele competente de cercetare din justiţie, aducând ca şi argumente faptul că în modul în care a procedat formaţia din Roman, echipe precum HCM Baia Mare, Minaur, Ştiinţa Bacău şi HCM Constanţa nu s-ar mai fi retras şi ar fi putut continua în Liga Naţională pe alte CIS-uri.

HC Zalău a plătit 1.000 de lei pentru contestaţia din tur, la fel şi pentru cea depusă la meciul de sâmbătă, însă dacă comisiile de specialitate îi vor da dreptate, formaţia zălăuană îşi poate recupera cele patru puncte pierdute în acest sezon în meciurile cu echipa din Roman.

Oficialii de la CSM Roman par să fie liniştit în privinţa contestaţiei depuse de clubul zălăuan şi susţin că trecerea de la HCM la CSM a fost validată de toate forurile FRH. “Nu este nimic nou faţă de precedenta contestaţie. Din punctul meu de vedere e luptă personală a domnului profesor Tadici. Toate Comisiile din cadrul FRH au vadidat trecerea de la o entitate la alta, însuşi Consiliul de Administraţie a a respins contestaţia antrenorului Florentin Pera. Este un nou circ ieftin. Noi suntem liniştiţi din punct de vedere al documentelor, au fost validate de toate forurile FRH. Nu mai ţine de noi strategiile de a atrage atenţia asupra propriei persoane”, a declarat Lucian Micu, conducător al CSM Roman şi primar al localităţii, pentru Prosport.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *