noiembrie 30, 2022

Gheorghe Retevoescu, un fost arbitru, se destainuie printre randuri!

Era in 11 octombrie 1977, cand am pasit pentru prima data in Zalau. Terminasem Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii din Craiova si cu repartitia in buzunar, am mers la Criseni pentru a ma prezenta la post- IJCM Salaj.
Revenind la ziua de 11 octombrie 1977, am intalnit oameni de al caror comportament eream strain, eu fiind argesean. Dar m-am acomodat repede, fiind ,,pus la punct” de salajeni, spunandu-mi mai tot timpul:,,vezi ca aici esti in Adrdeal, nu la tine in regat”. Fiind o persoana deschisa, sociabila, mi-am facut multi prieteni /cunostiinte. Tot la IJCM am cunoscut si pe actuala sotie (tot de ardelence am avut parte!)
Tot in stagiatura, a urmat un an la I.Anvelope Zalau, unde am pus bazele echipei de fotbal Chimia Zalau, reusind sa o aducem pana-n divizia C(actual liga III-a). Concomitent , am inceput si scoala de arbitri, in 2 ani reusind sa obtin categoria I-a, la centrul Alba Iulia.
Pana-n anul 1991, au fost cei mai frumosi ani petrecuti la Zalau. Eream cunoscut in tot judetul (doar eream Inspector la Banca si finantam toate investitiile locale), plus si pe line fotbalistica. Cum s-ar zice, de se aveam nevoie , se rezolva pe moment.
Dupa decembrie 1989, nu prea mai stiam cine suntem. Toti ne dedeam care suntem mai tari, mai ..destepti, mai puternici. O mare greseala. Am plecat din Banca de Investitii, din motive de care nu vreau sa-mi amintesc, prin transfer la Garda Financiara, post castigat prin examen, sustinut la Baia Mare. Nu erea locul meu acolo, unde nu ai mam . n-ai tata.
Astfel, ca in 2011, m-am hotarat sa parasesc Salajul, retregandu-ma la Micesti , comuna mea natal din judetul Arges. Ultimii 5 ani, lucrand in invatamant la o Scoala Gimnaziala din Arges. Legaturile cu Zalaul s-au rupt definitiv , in iulie a.c. cad am vandut si apartamentul, nemaiavand rost sa-l tinem. Un Zalau pe care-l cunosc , pe fiecare mp, un Zalau in care a fost foarte bine, un Zalau unde m-am simntit ca in rai , dar …oamenii s-au schimbat si nu mai este Zalaul de altadata.
Nu omit sa amintesc ca in Zalau am pus bazele Scolii de Fotbal Gica Retevoescu, a activat si in Arges , atat la nivel de junori cat si la nivel de seniori.
In present, sunt pensioner la al …doilea mandat. … . imi face placerea sa revin in Zalau, mai ales ca dupa sotie, avem casa la Girbou si ori de cate ori vom merge acolo, nu vom ezita sa trecem si prin Zalau. Dar… totul trece…!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *