septembrie 24, 2023

Gheorghe Pop: “Un sprijin din partea Chinei ar putea ajuta Romania”

0

Senatorul Gheorghe Pop este impotriva unui nou acord cu FMI pentru că asta ar insemna să ne “imprumutăm doar să acoperim deficitul” şi “practica a arătat că toate ţările care au apelat la Fondul Monetar Internaţional nu au ieşit din criză, mai mult s-au adancit”. De asemenea, pesedistul consideră mult mai eficient un imprumut venit din partea Chinei. “Răcirea relaţiilor externe exclud parcurgerea unor negocieri cu ţări care au excedente bugetare cum ar fi China, cu excedent bugetar de 2000 de miliarde de dolari. Există un mare dezechilibru in fluxurile comerciale – importăm mult mai mult decat exportăm in China, iar pe de altă parte in situaţia de acum a Romaniei sunt convins că un sprijin din partea Chinei ar putea să ne ajute”, a declarat senatorul.
Pop mai spune că “in urma numeroaselor interpelări şi intrebări adresate guvernului nu s-a primit nici un răspuns clar cu privire la intrebuinţarea banilor imprumutaţi de la FMI” şi ne indeamnă “să facem o acţiune populară, o petiţie publică cu privire la transparenţa intrebuinţării acestor sume de bani, pe care de altfel, ii rambursăm, tot noi, contribuabilii”.
In ceea ce priveşte planurile partidului in viitorul apropiat, parlamentarul sălăjean spune că “PSD va propune un nou proiect, prin care vom arăta sursele de finanţare, vom ţine cont de strategia Europa 2020 şi de Strategiile de convergenţă cu UE. Noi cei din PSD am negociat capitolele de aderare la UE, aşa că ştim despre ce vorbim”. In final, Pop a ţinut să arunce o săgeată către preşedintele Băsescu. “După şase ani in care a izolat Romania, şi-a adus aminte că avem şi obligaţii internaţionale. Maine va descoperi că suntem vecini cu Bulgaria, care tocmai vrea să se decupleze de noi la aderarea la spaţiul Schengen”, a conchis senatorul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut