Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani, a murit, marti, in jurul orei 13.00, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitala. Intr-un comunicat de marti al Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala, se preciza ca actorul a fost supus unei interventii de urgenta – „colecistectomie laparoscopica” – sub anestezie generala, operatia fiind facuta de prof. dr. Mircea Beuran.
Conform sursei citate, actorul are „colecistita acuta alitiazica, flegmonoasa, soc septic, disfunctie multipla de organe cu insuficienta respiratorie acuta – suport ventilator, insuficienta cardio-circulatorie – suport inotrop, fibrilatie atriala paroxistica, insuficienta renala cronica acutizata, disfunctie digestiva, disfunctie hepatica”.
Post operator, evolutia starii de sanatate a actorului s-a mentinut „extrem de grava, necesitand masuri de terapie intensiva in vederea corectarii parametrilor functiilor vitale”. Cu toate eforturile depuse, starea pacientului se mentine extrem de critica, iar pronosticul este rezervat pe termen scurt, mai arata reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca. In prima faza, el a avut o infectie la plamanul stang, care s-a extins si la cel drept, actorul fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, care s-a complicat.
In 27 octombrie, medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca au constatat, in urma rezultatelor bacteriologice, ca Dinica avea infectie cu stafilococ auriu si candida. Acesta a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic si disfunctie multipla la organe.