Gheorghe Constantin si Cristian Libertatu raman in arest

Fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, si fostul director al OPC Arges, Cristian Libertatu, raman in arest, a decis, miercuri, Tribunalul Arges, care a respins cererile acestora de eliberare sub control judiciar. Magistratii argeseni au respins cererile de eliberare sub control judiciar a celor doi, dupa o sedinta care a durat circa o ora si jumatate.
Avocatii au aratat, in pledoarii, ca clientii lor au nevoie de cercetare in libertate deoarece Gheorghe Constantin a fost supus unei interventii chirurgicale la colon, in urma cu o luna, la o clinica din Viena, si are nevoie de tratament. Aparatorii lui Libertatu au sustinut, la randul lor, ca acesta are o situatie familiala grea pentru ca sotia si copilul sau, in varsta de un an si jumatate, sunt bolnavi. Dupa anuntarea deciziei instantei, avocatii celor doi au anuntat ca vor face recurs la Curtea de Apel Pitesti.
Avocatii finantatorului clubului de fotbal FC Arges, Cornel Penescu, si ai celorlalti trei arestati preventiv pentru dare sau luare de mita au depus, marti, la Tribunalul Arges, cereri pentru eliberarea provizorie sub control judiciar a clientilor lor.
Joi urmeaza sa fie judecata cererea de eliberare sub control judiciar pentru Liviu Facaleata, iar vineri pentru finantatorul FC Arges, Cornel Penescu.
Tribunalul Arges a hotarat, in urma cu peste o saptamana, arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Facaleata si a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu si directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Facaleata, sunt acuzati de dare de mita, iar Gheorghe Constantin si Cristian Libertatu pentru luare de mita. Imediat dupa aflarea deciziei Tribunalului Arges de arestare preventiva a celor patru persoane, avocatii acestora au facut recurs, care a fost respins, vineri, de Curtea de Apel Pitesti, astfel ca toti au ramas in arest. Cei patru au fost audiati, vineri, la Curtea de Apel Pitesti.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *