septembrie 23, 2023

Germanii au introdus hamburgerul in America

0

Deşi hamburgerul este considerat un produs specific Statelor Unite, echivalente alimentare ale sale pot fi găsite de-a lungul istoriei in multe ţări de pe Glob. Vă prezentăm cateva lucruri pe care ar trebui să le cunoaşteţi despre hamburgeri:
Mongolii au fost primii oameni care au mancat hamburgeri. Cei cărora trebuie să le mulţumim pentru apariţia hamburgerului sunt Gingis Han şi hoardele sale de călăreţi nomazi.
Germanii au introdus hamburgerul in America. Din Rusia, preparatul a ajuns in Germania, unde carnea de porc şi cea de vită au inlocuit-o pe cea de oaie. Apoi, burgerul şi-a găsit drumul către America, cu ajutorul pasagerilor imigranţi şi a personalului de pe vasele companiilor comerciale transatlantice ce operau pe ruta Hamburg-New York.
Americanul de rand mănancă in medie 100 de hamburgeri intr-un an. Aproape trei miliarde din hamburgeri sunt vanduţi doar in magazinele grupului McDonaldis.
Un fermier din statul Oklahoma a inventat “chifteaua-hamburger”. Oscar Weber Bilby, un fermier din imprejurimile oraşului Tulsa din statul Oklahoma, a fost prima persoană care a servit această chiftea din carne intr-o chiflă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut