Germania relaxează restricțiile pentru persoanele vaccinate anti-covid

În Germania, unele restricții vor fi anulate pentru persoanele vaccinate anti-covid ori recuperate după îmbolnăvirea cu coronavirus, a decis Bundestagul, camera inferioară a Parlamentului.

Conform MAE, autoritățile germane au inclus România în zona de risc (categoria 3), ceea ce înseamnă că cetățenii români care s-au vaccinat sau au trecut prin boală nu mai trebuie să stea în carantină. Relaxarea restricțiilor se face după anumiți factori, iar românii care merg în Germania trebuie să îndeplinească una din următoarele condiții, pentru a nu sta în carantină: să dețină dovada vaccinării și să demonstreze că au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin, dintre cele omologate la nivelul UE; să dețină dovada unei infectări anterioare cu virusul SarsCov-2, bazată pe o testare de laborator (PCR, PoC PCR sau alte metode de amplificare a acidului nucleic), care să fi fost efectuată cu cel puțin 28 de zile anterior, dar nu mai mult de 6 luni sau să facă dovada unei infectări anterioare cu virusul SarsCov-2, precum și pe cea a vaccinării, cu cel puțin o doză a unui vaccin aprobat de UE.

Aceste documente care pot asigura călătorii fără griji atât în statele membre cât și în statul de origine pot fi prezentate fizic, tipărite, sau în format electronic și trebuie să fie redactate într-una din limbile: germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Bineînțeles că pentru a putea beneficia de exceptarea de la măsura carantinei persoanele care dețin documentele menționate mai sus nu trebuie să prezinte niciun fel de simptome specifice infectării cu coronavirus, și aici amintim dificultățile de respirație, tusea, febra și pierderea mirosului sau a gustului.

Nu este permisă intrarea în Germania pentru persoanele din zonele speciale de risc, și anume din statele care fac parte din categoriile 1 și 2.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *