Geoana presedintele exit-poll-urilor

Geoana presedintele exit-poll-urilor

CCSB
Geoana – 51,2%
Basescu – 48,8%
INSOMAR
Geoana – 51,6%
Basescu – 48,4%
CURS
Geoana – 50,8%
Basescu – 49,2%
Mircea Geoana: ”Este victoria lui Crin…”
Mircea Geoana este prezentat drept viitorul presedinte al tarii conform datelor oferite
de exit-pollurile realizate de trei institute de sondare. Un singur sondaj, cel al CSOP, arata egalitate intre cei doi candidati.

“Este o noapte frumoasa pentru democratie, o victorie muncita si va multumesc celor care mi-ati acordat increderea, celor care si-au pus increderea in mine, colegilor de partid, staff-ului si in primul rand lui Crin Antonescu si prietenilor liberali. Este victoria lui Crin, in aceeasi masura este victoria mea”, a spus liderul PSD. El a apreciat ca ceea ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani depaseste o coalitie, o alianta si este o prietenie. Mircea Geoana a mai declarat ca in cateva zi va fi format Guvernul Iohannis, care se va baza pe o coalitie puternica si pe un program puternic anticriza.
Antonescu promite reconstruirea Romaniei
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a multumit, intr-o declaratie facuta la sediul PSD, celor care au mers la vot si au inteles ca “este nevoie de schimbare”, eliberand Romania si dandu-i o sansa pe care oamenii politici nu au voie sa o rateze. “Multumesc si eu, in numele partidului meu, in numele meu, celor care au venit la vot, indiferent pe cine au votat. Ei si-au spus cuvantul, asa cum e normal si democratic. (…) In frunte cu presedintele Romaniei ales azi, Mircea Geoana, vom reconstrui Romania – increderea, economia, institutiile”, a spus Crin Antonescu. Totodata, liderul liberal le-a cerut colegilor de partid “sa stea pe metereze si in aceasta noapte grea si sa pazeasca voturile oamenilor” astfel incat sa existe o numaratoare corecta.
Sarbatoare la sediul PSD
La 21,00 “trecute fix”, membrii PSD Salaj s-au bucurat impreuna la aflarea rezultatelor de la exit-polluri. “In opinia mea victoria lui Mircea Geoana este rezultatul unui proiect politic serios si al unui alt mod de a face politica. Avem dovada reusitei colaborarii in cadrul acestei coalitii si stim ca romanii asteapta mult de la noi. Le multumesc tuturor celor care i-au acordat sprijinul lui Mircea Geoana si ii asigur de tot respectul pe cei care au avut o alta optiune”, a precizat presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc.
Pedelistii nu cred in exit-poll-uri
Rezultatele indicate de exit-polluri nu i-au nelinistit prea tare pe reprezentantii PDL Salaj, care la ora 21,00 au deschis sampania cu gandul la un rezultat favorabil dupa numaratoarea finala. Lucian Bode afirma aseara ca datele prezentate la ora 21,00 nu indica cifrele exacte. “La numaratoarea finala castigator va fi Traian Basescu. Si spun acest lucru din doua considerente – nu au fost realizate exit-polluri in sectiile din diaspora (unde in primul tur s-a votat masiv cu candidatul sustinut de PDL), iar pe de alta parte datele au fost culese pana la ora 19,00, iar electoratul de dreapta din mediul urban voteaza, in special, in ultimele ore ale zilei”, ne-a spus Lucian Bode, care a mai adaugat pentru a-si sprijini declaratiile ca in sondajul CSOP s-a aratat ca cei doi candidati sunt la egalitate.
Radu Capalnasiu: Proiectul propus de Crin Antonescu se bucura de succes
Presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu a precizat aseara ca institutele de sondare arata ca proiectul propus de Crin Antonescu se bucura de succes. “Noi credem ca Mircea Geoana va fi un altfel de presedinte care isi va asuma aceasta functie conform Constitutiei, un mediator intre institutiile statului, care va pune capat conflictelor dintre romani”, a spus Radu Capilnasiu.
Basescu si-a pus nadejdea in numaratoarea finala
Traian Basescu si-a inceput aseara discursul inainte de anuntarea exit-pollurilor, aratandu-se convins ca numaratoarea finala ii va fi favorabila. El a cerut electoratului sau sa stea “linistit” intre ora 21.00 si pana la numaratoarea voturilor si sa fie convins ca rezultatele finale nu vor fi fraude pentru ca la “BEC este o echipa de oameni care trebuie sa dea un rezultat corect”… “Au trecut cei 20 de ani de tranzitie si am invatat pe deplin democratia”, a spus Basescu.
Suspiciuni de turism electoral
Reprezentantii Partidului Social Democrat au sesizat Politia, prin numarul unic 112, cu privire la o presupusa tentativa de turism electoral. Potrivit unor surse din cadrul PSD, un lider al Partidului Democrat Liberal aducea persoane la o sectie de votare din localitatea Tamasa, comuna Cuzaplac.
Sub semnul suspiciunilor a fost si actiunea primarului PDL din Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, care a facut cadouri copiilor din oras, dupa slujba de Sfantul Nicolae. Contactat telefonic, Turcas ne-a declarat ca activitatile de ieri nu au avut nimic de-a face cu campania. “A fost o actiune desfasurata in parteneriat cu Episcopia Ortodoxa a Salajului. Reprezentantii episcopiei ne-au rugat sa ii ajutam in organizarea unui concert de colinde, la care au participat copiii din Simleu. Fiecare copil a primit un mic cadou, nefiind vorba de nici un fel de mesaj electoral”, a precizat Turcas.
Salajenii de la sate – mai constiinciosi decat orasenii
Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judetean (BEJ), pana la ora 16,00 s-au prezentat la urne 37, 24 la suta dintre salajeni, cu aproximativ trei procente mai putin fata de media pe tara (40,10 la suta). In ceea ce priveste raportul intre mediul rural si cel urban, la nivel national, situatia se prezinta astfel: 37,33 la suta (urban) si 43,66 la suta (rural). Conform cifrelor centralizate de BEJ, salajenii de la sate au fost mai constiinciosi, in mediul rural votand peste 42 la suta din electori, cu aproape 12 procente mai mult fata de media din orase (30,78 la suta).
Apetitul pentru vot al salajenilor a crescut in fapt de seara, iar din centralizarile realizate de BEJ am aflat ca pana la ora 19,00 votasera 52,99 la suta dintre salajeni, cu aproximativ 0,5 la suta mai putin in comparatie cu media pe tara. In rural au votat 58,22 la suta dintre salajeni, iar in cele patru orase 46,17 la suta. Pana la ora 19,00, in sectiile speciale si-au exprimat optiunea electorala 5568 de alegatori.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *